Tarihçe

Yabancı Diller Bölümü, İstanbul Üniversitesi’nin en eski birimlerinden biridir. “Yabancı Diller Okulu” adıyla 1933 yılında kurulan bölüm, önce Edebiyat Fakültesi’ne, daha sonra Rektörlüğe bağlı bir birim olarak çalışmış ve 1983 tarihinde “Yabancı Diller Bölümü” adını almıştır. Süleymaniye’de kendi binasında İstanbul Üniversitesi’nin çeşitli fakülte, yüksekokul ve enstitülerinde öğrenim gören öğrencilere yabancı dil eğitimi veren bölüm Almanca, Fransızca, İngilizce ve Türkçe olmak üzere dört birimden oluşmaktadır. Bölümün akademik kadrosunda Bölüm Başkanı, 2 Başkan Yardımcısı, Almanca, Fransızca, İngilizce, Türkçe Birim Koordinatörleri ile birlikte 6 Almanca, 6 Fransızca, 65 İngilizce, 4 Türkçe okutmanı vardır.
Yabancı Diller Bölümü İstanbul Üniversitesi öğrencilerine en iyi şekilde yabancı dil eğitim-öğretimi vererek onların meslek yaşamlarında daha iyi iş olanaklarına sahip olmalarını amaçlamaktadır. Bunun için bölüm,

• tüm öğrencilere ileri düzeyde bir yabancı dil bilgisi edinme,
  • isteyen öğrencilere ise yeni oluşturulan sertifika programıyla ikinci hatta üçüncü bir yabancı dil öğrenme olanağı sunmaktadır.

Bu amaçları gerçekleştirebilmek için;

• çeşitli program seçenekleriyle, konularında deneyimli okutmanlarla,
  • çağdaş eğitim-öğretim yöntemlerini kullanarak

nitelikli bir yabancı dil eğitimi vermektedir.

15/09/2012