Misyon-Vizyon

Misyon

Yükseköğrenimlerini İstanbul Üniversitesi’nde tamamlamaya gelen Türk ve yabancı öğrencilere, Almanca, Fransızca, İngilizce ve Türkçe dillerini, kültürel ve dilsel öğelerle zenginleştirerek öğretmek;  öğrencilerin gelecekte bu dilleri eğitim ve iş alanlarında rahatça kullanır duruma gelmelerini sağlamak.

Vizyon

Yabancı dil öğretimi alanında dünyadaki gelişmeleri izleyip en çağdaş yöntemlerle bu dilleri ve kültürleri öğretmek; üniversite öğrencilerinin lisans programlarına hazırlanmasında ve yabancı dil öğretiminde ilk akla gelen bölüm olmak.

İletişim ve bilgi teknolojilerindeki gelişmeler sonucu bilginin sınırlarının kalktığı bir dünyada yaşadığımızı unutmadan, bölümümüzün her geçen gün daha da önem kazandığı bilincini İstanbul Üniversitesi bünyesinde yaymak ve geliştirmek.

15/09/2012