2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Üniversitemiz Programlarına Yerleşen Adaylar İçin Yabancı Dil Yeterlilik Sınav Tarihleri

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Üniversitemize yerleşen adayların Yabancı Dil Yeterlilik Sınav Tarihleri için tıklayınız.


  • Sınavlar, Yüksekokulumuz tarafından ilan edilen amfi ve dersliklerde yapılacaktır.
  • Sınav giriş listeleri sınav tarihinden en geç 1 gün önce Yüksekokulumuz web sitesinde ilan edilecektir.
  • Üniversitemiz Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık öngören programlarına yerleşen öğrencilerin hazırlık programından muaf olabilmeleri için Yüksekokulumuzun yapacağı yabancı dil sınavından veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası sınavlardan 100 tam puan üzerinden en az 70 veya eşdeğeri puan almış olduklarını belgelemeleri gerekmektedir. Ulusal veya uluslararası geçerliği olan yabancı dil sınavlarından 100 tam puan üzerinden 70 puan veya eşdeğeri puana sahip olduğunu belgeleyen öğrencilerin söz konusu belgelerini yeterlilik sınav tarihinden en geç bir gün öncesine kadar Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri durumunda belgeleri değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirme sonucuna göre, öğrenciler Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık Yeterlilik Sınavından muaf olabileceklerdir.