3. VE 4. KISA SINAV HAKKINDA BİLGİLENDİRME

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına ait 3. ve 4. Kısa Sınav, https://yabancidiller.istanbul.edu.tr adresinde 04..06.2020 tarihli duyuruda bulunan Yaz Okulu Sınav Takviminde belirtilen tarih ve saatlerde, İÜÖYS (İstanbul Üniversitesi Öğrenme Yönetim Sistemi) üzerinden yapılacaktır. Kısa sınavlara ait mazeret sınavı bulunmamaktadır. Cevap kağıdının en üst kısmına, kendi el yazısı ile “ad, soyad, öğrenci no, sınıf, tarih, imza” bilgisini okunaklı şekilde yazmak, çoktan seçmeli soruları yanıtlarken, soru numaralarını ve doğru kabul ettiği seçenek harfleri (ör: 1-A, 2-B,...) birlikte yazmak ve cevap kâğıdının net, eksiksiz ve okunaklı fotoğrafını çekerek, sistem tarafından verilen yükleme süresi içinde İÜÖYS’ye yüklemek öğrencilerin sorumluluğundadır. Her ne kadar sınav cep telefonu ile de yapılabilmekte ise de, sınavın telafisinin olmadığı da göz önünde bulundurularak,  herhangi bir  internet kesintisi ile karşılaşmamak ve cep telefonundan kaynaklanabilecek sorunları bertaraf edebilmek için sabit bir internet hattı ve bilgisayar üzerinden sınavın gerçekleştirilmesi önerilmektedir.