CANLI DERS UYGULAMASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Sevgili Öğrencilerimiz,

06.04.2020 Pazartesi gününden itibaren AKSİS ile ilişkilendirilmiş Öğrenme Yönetim Sistemi’ne "canlı ders uygulaması" eklenecektir.  Çevrimiçi (online) canlı dersler aynı zamanda kaydedilerek ilgili dersin AKSİS-ÖYS modülünde ders videosu linki olarak öğrencilere sunulacaktır.  Derse canlı olarak katılan-katılmayan tüm öğrenciler, sonradan o dersin videosunu indirmeksizin tekrar izleyebileceklerdir.  Sistemde canlı yapılan ve kaydedilip yüklenen dersleri sadece o sınıflarda derse kayıtlı öğrencilerin ders sayfasına girerek görebilecektir. Ders süresi 50 dk. olmak üzere planlanmıştır. Aynı gün ders programında yabancı öğretim görevlisi dersi de mevcut ise ilave olarak 50dk. onunla da ders yapılacaktır. İlgili öğretim görevlileri tarafından müfredat sizlerle paylaşılacaktır.

Uzaktan canlı eğitimde sunulmak üzere okuma ve yazma yetenekleri ile dilbilgisi ve kelime bilgisi  teorik içerik kapsamında kabul edilmiştir. Dinleme ve konuşma becerileri uygulamalı kısımlar kapsamına alınarak  İÜ Rektörlüğü’nce belirlenecek tarihlere göre yaz okullarında yüz yüze hızlandırılmış/sıkıştırılmış programlar ile öğrencilere sunulacaktır.

İngilizce Birimi için teorik kısımda müfredata göre ilgili bölümleri kullanılacak materyal şu şekildedir:

- Cutting Edge ve MyEnglishLab dijital platformu

- Longman Academic Reading Series

- Writing Booklet ve ilgili portfolyo ödevleri

- Grammar Extra Materials

MyEnglishLab dijital platformuna İngilizce biriminin tüm öğrencilerinin erişebilmesi için öğrencilerimizin kişisel bilgilerinin paylaşılmasına izin veren onay yazısını imzalayarak lang@istanbul.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Writing Portfolio 1. taslak ödevleri, 6 Nisan - 22 Mayıs tarihleri arasında normal sırasıyla ilgili öğretim görevlisine e-posta, telefon mesajı (whatsapp, vb.) gibi yöntemlerle teslim edilecektir. Aynı ödevin 2. taslağı ise yaz okulu ilk haftası bitmeden teslim edilirse değerlendirilecektir.

İngilizce Birimi için uygulamalı kısımda Contemporary Topics, konuşmaya odaklı etkinlikler, konuşma sınavı hazırlıkları ve speaking portfolio duyurulacak müfredata göre işlenecektir.

Türkçe Birimi için İstanbul Yabancılar İçin Türkçe B2 kitabının teorik kısım kabul edilen okuma, sözcük bilgisi ve dilbilgisi bölümleri canlı ders anlatımlarında işlenecektir. Türkçe Birimi için İstanbul Yabancılar İçin Türkçe B2 kitabının konuşma ve dinleme etkinlikleri, sözlü anlatım çalışmaları kapsamındaki öğrenci sunumları, konuşma ve dinleme sınavı ön hazırlık çalışmaları ise uygulamalı kısımlar olarak İÜ Rektörlüğü’nce belirlenecek tarihlere göre yaz okulunda sıkıştırılmış programla ve duyurulacak müfredata göre işlenecektir.

İlahiyat, Almanca ve Fransızca hazırlık birimlerinde de aynı şekilde teorik ve uygulamalı içerik bölünerek dersler işlenecektir.

Tüm birimler için sınavlar, yüzde etkisi aynen korunarak YÖK’ün oturumlu sınavlara izin vereceği en erken tarihlerde yapılacaktır.

2019-2020 Bahar Dönemi başlangıcı itibarı ile devamsızlık sınırını aşmamış tüm öğrenciler teorik (uzaktan canlı) derslere, ödevlere, sınavlara ve yaz okuluna katılma hakkına sahip olacaklardır.

Yine Bahar Döneminde geç getirdiği için herhangi bir ödevi kabul edilmeyen / ödevini hiç getirmeyen öğrenciler eksik ödevlerini tamamlayabileceklerdir.

İlgili bağlantılar şu şekildedir:

Canlı Ders Sistemi Kullanma Kılavuzu (Türkçe)

Canlı Ders Sistemi Kullanım Videosu

Canlı Ders Sisteminin Mobil Üzerinden Kullanım Videosu

MyEnglishLab Onay Yazısı

Manual for Online Class System

Video Guide for Online Class System

Manual for Online Class System via Mobile Devices

Ayrıca 04.04.2020 Cumartesi sabah 11.00 itibarıyla İstanbul Üniversitesi Öğrenme Yönetim Sistemi (İÜÖYS)'ne girebilir, gerekli kontrolleri yapabilir, size özel hazırlanmış ders programını görüntüleyebilirsiniz.

Başarılar dileriz.

İÜ Yabancı Diller Yüksekokulu